BZB in Concert!

Trommel snel al je echte vrienden op! Want op zaterdag 9 juni 2018 bundelen BZB en Fanfare/Drumband Sint Willibrordus Wintelre hun krachten! Samen verzorgen ze een spectaculair optreden! Verwacht een unieke show waarin alle bekende BZB klassiekers voorbij zullen komen. We hoeven deze band natuurlijk niet meer aan jullie voor te stellen. Al diverse malen eerder betraden zij een podium in Wintelre. Dit wil je echt niet missen!

Buurtconcert bij “De Bosschuur”

  

“ Er zit muziek in De Bosschuur !”

Bos-Concert ( openlucht ) op zaterdagavond 8 juli a.s. ( 19.30-21.30)

door Fanfare / Drumband Sint Willibrordus uit Wintelre bij De Bosschuur ( Merenweg 2A 5513 NZ Wintelre – gemeente Eersel ) toegang: gratis ! ( breng je eigen (klap)stoel mee en zoek tijdig een plekje in het bos !)

  • Opening gratis openbaar WIFI-netwerk bij De Bosschuur door gemeente Eersel

Het jaarlijks Buurtconcert “ van Fanfare/Drumband Sint Willibrordus uit Wintelre zal dit jaar gehouden worden op een wel heel bijzondere locatie: in het bos bij De Bosschuur.

U bent deze avond van harte welkom !

In samenwerking met Bosschuur De Meren verzorgt Sint Willibrordus een 2 uur durend gevarieerd concert. In hun midden soliste Meike van Aaken die onlangs de felbegeerd “ De Adriaan “ won in Riethoven.

Fanfare/Drumband Sint Willibrordus viert dit jaar haar 70-jarig jubileum !

Gratis Openbaar WIFI-netwerk bij De Bosschuur.

Deze avond zal door de gemeente Eersel het “ gratis Openbaar WIFI-netwerk” in de omgeving van De Bosschuur, officieel worden  geopend. Voortaan is een WIFI-netwerk beschikbaar in en bij De Bosschuur. Dit netwerk is een “ speerpunt” van de gemeente Eersel om ook in onze bosrijke omgeving ( gratis) toegang te hebben tot het WereldWijdeWeb en zo in te spelen op de groeiende behoefte van mensen om “ connected “ te zijn.

Bosschuur “de Meren” is de uitgelezen plek voor:

  • een kinderfeest met Boswachter of Kabouters
  • een natuurwandeling met gids of gps
  • “ speelbos” ( vrij toegankelijk )
  • kabouterpad
  • onze vrijwilliger schenkt op zondag koffie/thee
  • NATUURlijk rustpunt in prachtige omgeving

 

Meike van Aaken wint De Adriaan!

Op zaterdag 8 april nam Fanfare/Drumband Sint Willibrordus Wintelre deel aan muziekwedstrijd De Adriaan in Riethoven. De vereniging kwam, met als soliste Meike van Aaken als winnaar uit de bus en kon het felbegeerde beeldje mee naar Wintelre nemen!

Winnaar jeugdfestival Wintelre

Het Jeugdfestival Wintelre is dit jaar gewonnen door ons eigen jeugdorkest Double U. Met een flitsende uitvoering van “Wintelre’s got Talent” is het orkest, ondersteund met zang en dans voor komend jaar de gelukkige bezitter  van de enorme nieuwe wisselbeker.

10 december Jeugdorkestenfestival

Dit jaar zal de derde editie van Jeugdorkestenfestival Wintelre op 10 december plaats vinden. 7 jeugdorkesten uit de regio hebben zich aangemeld om een show te presenteren met muziek en entertainment. Vanaf 16.00 uur treden er 3 jeugdslagwerkgroepen op en daarna 4 jeugdorkesten. Ook onze eigen orkest Double U is klaar om een mooie show vol muziek zang en dans neer te zetten. Zoals eerdere jaren reeds hebben bewezen is het voor jong en oud de moeite waard om te komen kijken en luisteren. Entree 2 euro en kinderen tot 12 jaar gratis

Programma:
16.00 uur Jeugdslagwerkgroep RHC uit Riethoven
16.45 uur Jeugdslagwerkgroep van Heide Echo uit Knegsel
17.30 uur Jeugdslagwerkgroep van VMK uit Veldhoven
18.15 uur Prijsuitreiking slagwerkgroepen.
18.45 uur Jeugdorkest Sub Umbra uit Meerveldhoven
19.30 uur Jeugdorkest Locos uit Reusel en de Mierden
20.15 uur Jeugdorkest Double U uit Wintelre
21.00 uur Jeugdorkest Knegsel
21.45 uur Prijsuitreiking
22.15 uur Afterparty in foyer

Filmconcert “Wonders of Nature” mmv Mark Kapteijns

Altijd al eens willen weten hoe een film gemaakt wordt? Een kijkje in de keuken willen hebben bij een componist? Of een première willen bijwonen? Dit krijgt u allemaal tijdens deze bijzondere jubileumvoorstelling van St. Willibrordus. En om eerlijk te zijn: het zijn eigenlijk 2 premières, of misschien wel 3. De première van een film, van een muziekstuk en van een voorstelling.

Filmmaker Mark Kapteijns en componist Bert Appermont slaan de handen ineen voor een bijzondere film/muziekbeleving: een film en compositie die voor elkaar gemaakt zijn. Mark is inwoner van Wintelre en een bekende maker van natuurfilms in Brabant. Bert is een componist die al veel tot de verbeelding sprekende werken voor fanfare op zijn naam heeft staan. Het resultaat wordt een hele bijzondere filmervaring met een hoofdrol voor de fanfare en slagwerkgroep van St. Willibrordus.

Rond de film heeft de jubilaris (70 jaar) een muzikale voorstelling gemaakt die de bezoekers meeneemt in de wondere kunst van het componeren, film maken en hoe die 2 werelden bij elkaar komen. U krijg dus ook een uniek kijkje achter de schermen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deschalm.com of bij de theaterkassa van de Schalm in Veldhoven.